Lapsuudenkoti
Elämää 16-20 -vuotiaana
Elämää 20-30 -vuotiaana
Elämää 30-40 -vuotiaana
Elämää 40-50 -vuotiaana
Elämäntehtävä
Antti-pitoisuustesti
16-20-vuotiaana (1983-1987): Politiikka alkaa kiinnostaa

16-vuotiaana minua alkoivat kiinnostaa yhteiskunnalliset asiat. Mietin, miten maailma pyörii. Huomasin, että maailmassa oli paljon epäkohtia. Halusin vaikuttaa.

Vietin paljon aikaa Porin kirjastossa. Kävin läpi kirjoja. Pohdin eroja liikkeiden ja aatteiden välillä. Mauno Koiviston kirja "Linjanvetoa", teki minuun vaikutuksen. Siinä korostettiin ihmisten yksilöllisyyttä ja erilaisuutta. Koivisto kuitenkin painotti, että ihmisten erilaisuus ja yksilöllisyys eivät ole peruste ihmisten epätasa-arvolle. Niinpä sosialidemokratian päätehtävä on ihmisten välisen eriarvoisuuden poistaminen.

Sosialidemokratiaan päädyin, koska en ollut kommunisti. Olin käynyt monta kertaa Neuvostoliitossa, ja huomannut, että järjestelmä ei toimi. Toisaalta halu edistää ihmisten välistä tasa-arvoa ja sosiaalista oikeudenmukaisuutta esti minua liittymästä porvaripuolueisiin.

Pohdin markkinatalouden ja tasa-arvon yhdistämisen mahdollisuuksia. Havaitsin, että on olemassa kolmas tie: Pohjoismainen sosialidemokratia. Se osasi poimia parhaat rusinat sekä kapitalismin että sosialismin pullasta. Pohjolaan oli syntynyt hyvä kompromissi, joka ottaa huomioon talouden kylmät realiteetit, ja samalla puolustaa ihmisen ihmisarvoa kaikissa olosuhteissa ja elämän vaiheissa.

Liityin SDP:hen ja SNK:hon (demarinuoret) kuudentoista vanhana, marraskuussa 1983. Olin alusta saakka aktiivinen, ja osallistuin lähes kaikkiin tilaisuuksiin.